Odd Loves to Dance og Svankropp 12/9!

Svankropp

Fredag 12. september er vi klar for en ny runde med The Beat Happening. Denne gangen med to (!) band på plakaten, noe som skulle tilsi at det blir dobbelt så moro som vanlig. Begge gruppene – henholdsvis Odd Loves To Dance og Svankropp – har sine røtter i Trondheim og det er litt fristende å si, «det kan jeg høre». Det er kanskje bare en tanke i mitt hode, og mye mulig en noe overgeneraliserende uttalelse; men etter å ha gjort seg kjent med flere (fantastiske) band fraTrondheim de siste par årene, eksempelvis Snøskred (som vi hadde på besøk tidligere i år) og Angelica’s Elegy, sniker det seg frem en følelse av at mange av disse musikerne lar seg inspirere av samme kilder. Lydene som glir ut av høyttalerne og tar tak i deg bærer med seg mange av de samme referansene fra 90-talls skranglepop, 60-talls psykedelia – og knyttes sammen i en uforglemmelig Lo-fi-pakke hvor såkalt «tape delay» og klangete (ikke klengete) vokal er nøkkelingredienser. Også fredagens gjester på Bastard byr på denne Trondheim-sounden (om en kan kalle det for det) og det vil bli lett å drømme seg bort i melankolske shoegaze-pastisjer fra begge band.

Både Odd Loves To Dance og Svankropp befinner seg i kategorien «spennende, nye artister» og er virkelig i farten om dagen. Sistnevnte kan til og med skilte med å ha blitt kåret til «Ukas Urørt» (vel fortjent er det òg) med låta «Lifecries». Både den, og sangen «Symphony No.__», som også ligger på NRK Urørt til lytting for de som skulle ønske det, byr på en litt skeiv, skranglete og kaotisk stemning som momentant får deg til å vugge med fremoverbøyd hode og lukkede øyne. De fusjonerer – på en svært god måte – en råskap, men også nærhet, noe kraftig og stort – uten at det blir pompøst. Og mens du først sitter der og lytter deg gjennom ett Trondheimsband, så er det ingen grunn til at du ikke skal fortsette, og ta turen over til en ny Urørt-profil. Odd Loves To Dance sin låt «Drive» (én av fire låter ute på Urørt) – en personlig favoritt – spekket med glidende mellotron á la «Strawberry Fields Forever» (jeg lar være å presisere hvem som står bak den), vrengte gitarer og phaser-effekter viser prov på gode låtskriveregenskaper og svøper deg inn i nydelige arrangementer. Den er nedpå, samtidig som den løfter deg, og lydbildet sender tankene i retning av artister som Tame Impala og Unknown Mortal Orchestra. Jeg vet ikke hva det er de får i seg i Trondheim og hva som er årsaken til det distinkte lydlandskapet som velter ut derfra. Men jeg håper ikke de stopper med det første. Fredag 12. september kan du få en fullverdig smakebit av Trondheim-sounden. Ikke til å gå glipp av. Ses!

Erik L.

 

2 kommentarer om “Odd Loves to Dance og Svankropp 12/9!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *