Alle innlegg av post@thebeathappening.no

Dråpe 12. november på Driv

Dråpelite

Konsert med Dråpe. Torsdag 12. november 2015 på Driv.

Dråpe

Dråpe har etablert seg som et av landets mest spennende unge band helt siden den kritikerroste “Dråpe EP” ble utgitt i 2011. Debutalbumet “Canicular Days” kom i 2013, ble foreslått som “årets debutalbum” av Dagbladet og kalt en “euforisk oppvåkning” av Adresseavisen. Bandet fulgte opp utgivelsen med festivaljobber på Roskilde, Slottsfjell, Hove, Øyafestivalen, Reeperbahn Festival, SXSW og M for Montreal. Nå, to år senere, er Dråpe klare for neste steg. Med nytt album rett rundt hjørnet, særdeles god tilbakemelding på sommersingelen «Pie In The Sky», gnistrende konsertform vist på vårens intimturné og nå sist på Øyfestivalens klubbdag så er det et Dråpe i svært god fasong vi har med å gjøre.

«Pie in the Sky», første singel, er et tydelig bevis på hvor mye Dråpe har utviklet seg de siste årene. «Pie in the Sky» er en sang om «å leve litt i fornektelse og ikke orke å ha et nøktern syn på livet, men heller leve i en naiv boble», ifølge vokalist Ketil Myhre som også kan fortelle at han like før vokalinnspilling på denne sangen falt ned fra verandaen sin hjemme og måtte gjennomføre syngingen med to brukne ribbein.

«Pie In The Sky» har markert seg i utlandet og spesielt i England hvor de viktigste musikkmagasinene har omfavnet låta og gitt den en varm, god klem.

«It’ll create warm, fuzzy feelings in your heart, and it’ll also make you daydream about jetting off to sunnier climates.» – The 405

«Nostalgic and euphoric, «Pie In The Sky» is a blissed-out offering of sweltering guitars, searing refrains, and soaring sentiments. A hazy escape from the day-to-day, the accompanying video emanates the same spirit of sun-dazed freedom resounding in the music.» – The Line Of Best Fit

«Beautiful first single ‘Pie in the Sky’ is typical Nordic minimalist chic combined with a dreamy, upbeat brand of lo-fi psych-pop in an extremely satisfyingly way.» – Glasswerk

https://www.facebook.com/draapemusic
http://soundcloud.com/draape

Info

Konsertstart 21.00. Billett 200 kr / student 150 kr. 18 års aldersgrense.

Arrangementet på Facebook. 

Konsert med Gold Celeste

goldceleste

Konsert med Gold Celeste torsdag 1. oktober 2015 på Bastard.

Torsdag 1. oktober er vi så heldige å få besøk av Gold Celeste som åpner høstprogrammet vårt. Bandet er aktuelt med albumet The Glow og tar turen til Tromsø og The Beat Happening noen uker etterpå. Gled dere!

Gold Celeste

Gold Celeste bygger videre på 60-tallets sprakende lo-fi lyd, 70-tallets eksentrikere og eventyrere, 80- og 90-tallets DIY-bevegelse, indiekultur og hiphopens systemkritikere. Gold Celeste har lenge levd med og vært glad i den tidløse klassiske musikken laget av storheter i vår tid. Fra klassisk musikk til Miles Davis, John Coltrane, The Beatles, Beach Boys, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Can, Curtis Mayfield og videre til Sonic Youth, My Bloody Valentine, Dinosaur Jr, J Dilla, Madlib, Tame Impala, Dungen blant andre.

The Glow

“The Glow”, Gold Celeste sitt debutalbum, er en magisk blanding av lo-fi stormannsgalskap koblet med en skarp men avslappet eleganse, og tekster som tar for seg den menneskelige tilstand og den økende passivitets-kulturen som hyller narsissismen som rir det moderne samfunnet; ett sted der kortsiktighet, mangel på dypere innsikt, kunnskap og dedikasjon dominerer kulturen. Inntil videre, vel og merke! «The Glow» slippes 11. september og noen uker etterpå tar Gold Celeste turen til Tromsø og The Beat Happening for aller første gang.

https://www.facebook.com/goldcelesteband
https://soundcloud.com/gold-celeste

Konserten på Facebook

KONSERT MED BROEN 27. FEBRUAR

broen_lite

KONSERT MED BROEN FREDAG 27. FEBRUAR PÅ BASTARD BAR

DEBUTPLATE OG SLEPPETURNE
20. februar kommer Broen ut med debutplata «Yoga» og legger ut på en sleppeturne på utvalgte spillesteder i Norge, inkludert The Beat Happening og Bastard i Tromsø. Bandet var et av de store høydepunktene på Trondheim Calling i slutten av januar og vi gleder oss.

///

BANDET
Broen er en pionerjolle i det norske farvannet. En fargerik giftslange som spruter ut musikalsk propaganda og rytmisk trykksverte som smøres utover veggene. En dynamisk og vågal idérikdom skaper musikk som både utfordrer og underholder. Øret fester seg straks til overflaten, men som i havet finnes det mange flere lag å dykke i. Hver låt er basert på en god idé, ofte med elementer fra hip-hop, spoken word, surf og vest-afrikansk rytmikk.

Med samfunnskritiske tekster ønsker bandet å kommentere det samfunnet vi lever i. Bandets første låt «Just like Coco» handler om problemstillinger rundt feminisme, vårt forhold til seksualitet og sjåvinisme. «Peaceful Country» er et stikk mot regjeringens tvetydige forhold til fred (se www.fredslaget.no for mer informasjon om våpenproduksjon og droner).

Bandet består av medlemmer som allerede har gjort seg bemerket i kritikerroste band som Your Headlights Are On, Snøskred og Moskus, og bandet er snart aktuell med opptreden på og by:Larm.

///

INFO
Billett 130 kr/100 stundent/elev. 18 år. Konsertstart 22.30 (presist). Vi tar kort i døra.

Silja Sol på Bastard 7. november

SiljaSol

Fredag 7. november er det klart for Silja Sol på Bastard Bar.

Silja Sol har i flere år vært en ung og lovende sanger/låtskriver fra Bergen, men det var ikke før hun i 2011 inngikk et samarbeid med produsent og musiker Kato Ådland at hennes identitet som artist tok ordentlig form. Sammen ferdigstilte de hennes debutplate i 2012 og i november samme år presenterte hun sin første norskspråklige singel, ”Noe”, da under navnet Silja Dyngeland. NRK P1 og Bergens Tidende falt pladask for låten og listet den på radio og anmelde den som en ”smellfin debutsingel”.

I 2013 slapp Silja Sol singelen ”Stemning” på Brilliance Records og låten gikk i fotsporene til ”Noe” og rett inn på spillelistene til NRK P1. Våren 2014 har det vært mye iver for 24 åringen fra Nesttun og tidligere i år signerte hun med det bergensbaserte plateselskapet Eget Selskap som gav ut singelen ”Tid” 30. mai. Låten fikk mye oppmerksomhet fra NRK P1, P13 og NRK P3.

Silja Sol sin nyeste singel, ”Bærene”, ble sluppet digitalt 8. September og 10. oktober slapp hun debutplata «På Hjertet” som har fått flotte omtaler.

Facebook: https://www.facebook.com/solsilja
Soundcloud: https://soundcloud.com/siljasol

Arrangementet på Facebook

 

 

Odd Loves to Dance og Svankropp 12/9!

Svankropp

Fredag 12. september er vi klar for en ny runde med The Beat Happening. Denne gangen med to (!) band på plakaten, noe som skulle tilsi at det blir dobbelt så moro som vanlig. Begge gruppene – henholdsvis Odd Loves To Dance og Svankropp – har sine røtter i Trondheim og det er litt fristende å si, «det kan jeg høre». Det er kanskje bare en tanke i mitt hode, og mye mulig en noe overgeneraliserende uttalelse; men etter å ha gjort seg kjent med flere (fantastiske) band fraTrondheim de siste par årene, eksempelvis Snøskred (som vi hadde på besøk tidligere i år) og Angelica’s Elegy, sniker det seg frem en følelse av at mange av disse musikerne lar seg inspirere av samme kilder. Lydene som glir ut av høyttalerne og tar tak i deg bærer med seg mange av de samme referansene fra 90-talls skranglepop, 60-talls psykedelia – og knyttes sammen i en uforglemmelig Lo-fi-pakke hvor såkalt «tape delay» og klangete (ikke klengete) vokal er nøkkelingredienser. Også fredagens gjester på Bastard byr på denne Trondheim-sounden (om en kan kalle det for det) og det vil bli lett å drømme seg bort i melankolske shoegaze-pastisjer fra begge band.

Både Odd Loves To Dance og Svankropp befinner seg i kategorien «spennende, nye artister» og er virkelig i farten om dagen. Sistnevnte kan til og med skilte med å ha blitt kåret til «Ukas Urørt» (vel fortjent er det òg) med låta «Lifecries». Både den, og sangen «Symphony No.__», som også ligger på NRK Urørt til lytting for de som skulle ønske det, byr på en litt skeiv, skranglete og kaotisk stemning som momentant får deg til å vugge med fremoverbøyd hode og lukkede øyne. De fusjonerer – på en svært god måte – en råskap, men også nærhet, noe kraftig og stort – uten at det blir pompøst. Og mens du først sitter der og lytter deg gjennom ett Trondheimsband, så er det ingen grunn til at du ikke skal fortsette, og ta turen over til en ny Urørt-profil. Odd Loves To Dance sin låt «Drive» (én av fire låter ute på Urørt) – en personlig favoritt – spekket med glidende mellotron á la «Strawberry Fields Forever» (jeg lar være å presisere hvem som står bak den), vrengte gitarer og phaser-effekter viser prov på gode låtskriveregenskaper og svøper deg inn i nydelige arrangementer. Den er nedpå, samtidig som den løfter deg, og lydbildet sender tankene i retning av artister som Tame Impala og Unknown Mortal Orchestra. Jeg vet ikke hva det er de får i seg i Trondheim og hva som er årsaken til det distinkte lydlandskapet som velter ut derfra. Men jeg håper ikke de stopper med det første. Fredag 12. september kan du få en fullverdig smakebit av Trondheim-sounden. Ikke til å gå glipp av. Ses!

Erik L.

 

Bloody Beach på fredag!

bloody-Tore_Winsents

Vi er godt fornøyd med vårens konserter og ‘happenings’, og gleder oss til et nytt semester med spennende artister fra rundt om i landet. Først ut denne høsten er vi stolte av å kunne presentere noe av det mest spennende som rører seg i musikkmetropolen Bergen om dagen; Bloody Beach. Bandet spilte nylig på Øyafestivalen og RoskildeFestival tidligere i sommer.

Det femmannssterke orkesteret består av kjente fjes fra den regntunge byens dynamiske musikkmiljø, og byr på svært så dansbare melodier og rytmer. Om en tar utgangspunkt i NABOVARSEL sin betegnelse av bandet (… they create a fun, intense dance-rock ecstasy…) så kan en vel ikke annnet enn å vente seg en ordentlig helaften når denne gjengen tar turen innom Bastard den 29. august.
Før den tid er det vel verdt å sjekke ut deres debutalbum, ‘Bloody Beach Pirate Radio Presents:’, som kom ut i januar i år. Plata er et stilstudie av sjangerblanding og det er lett å la tankene fare avgårde til andre bergensband som ligger i noe samme sjangerland (eksempelvis Kakkmaddafakka og Fjorden Baby!).

Før og etter konserten snurrer folk fra The Beat Happening plater.

Arrangementet på Facebook

Konsert med Bloody Beach 29. august

bloody-Tore_Winsents

Vi er skikkelig, skikkelig fornøyde med å få Bloody Beach fra Bergen til å åpne høstprogrammet til The Beat Happening. Våre utsendte agenter så dem nettopp på Øyafestivalen og grooven sitter fortsatt i kroppene deres. Vi tror dette kan bli en knall kveld på Bastard. Velkommen!

Omtale fra Øyafestivalen:

Bloody Beach fra Bergen har gjort seg bemerka med en særegen sjangerblanding. Ved å mikse psykedelia, dub, rock, afrobeat og pop har de begeistra publikum fra mange norske og et utvalg utenlandske scener. Om du ikke har sett dem live, fikk du kanskje med deg at de hadde laga introlåta til Lydverket på NRK TV. I 2011 fikk man en god første smakebit med singelen Quembo Que. Våren 2014 gis debutalbumet Bloody Beach Pirate Radio Presents ut på labelen Nabovarsel. Rett over nyttår kan du høre første singel fra skiva.

På Øya kan du oppleve et vitalt band vi tror kommer til å prege 2014. De veit hvordan man lager musikkfest, så det er bare å ta på seg noe det er enkelt å danse i før Bloody Beach går på scena i Tøyenparken.

Bloody Beach på Facebook og Soundcloud.

Musikkfest!

Musikkfest

23. august er det klart for Musikkfest Tromsø! Mellom 1200-1700 vil band og artistar innanfor alle moglege sjangre spele over heile byen. Og her er det berre å ta fram solhatten, evt. solhatt. Det vert ute. Det er den gode gjengen i Kompetansesenter for rock i Nord-Norge, Fritid og Audiator og Tvibit som har tatt initiativ til sakene. Og dei har invitert konsertarrangørar og andre gode miljø til å delta i opplegget, inkludert The Beat Happening. Vi er veldig glad for å bli spurt, og skal etter beste evne bidra til ein bra fest. Detaljane er ikkje heilt spikra, det må vi kome attende til. Men tanken er at vi skal skape gode vibbar på ei av scenene i byen. Om du er med i eit koolt band og vil spele, ta kontakt med oss eller direkte med Musikkfest.